Marmorhuset

Vi har tilgang til det ypperste av marmorekspertise som kan gi deg svar vedrørende kvalitet, egenskaper og egnede bruksområder. Det betyr også at vi kan gi råd om legging og montering samt formidle kontakt til kvalifiserte håndverkere.

KATEGORIER

OVERFLATER

Det finnes mange forskjellige typer overflatebehandling bl.a. polert, slipt, børsta, hammered, grafitti m.fl.
Overflatene på både marmor og travertin kan bearbeides på mange forskjellige måter, avhengig av bruken og det visuelle uttrykket. Det vanligste er polert, børstet eller slipt. Men materialet kan også leveres med et stort utvalg av strukturer som hamret, riflet, grovhugget, meislet, tumblet (ujevne kanter) eller en kombinasjon av disse.

Polert:
Polert marmor gir blanke og glatte flater. Dette gir et staselig og elegant uttrykk, men egner seg best innendørs, for eksempel i entre/hall, kjøkken, bad osv.

Slipt:
Slipt og børstet marmor gir mattere flater og brukes både på gulv og vegger, avhengig av smak og hvilke andre materialer dette skal kombineres med.

Hemmered:
Hamret gir mer ruglete overflater som egner seg godt i inngangspartier, men også som dekorasjon.

Grafitti:
Grafitti gir mer ruglete overflater som egner seg godt i inngangspartier, men også som dekorasjon.»

RÅDGIVNING

Marmor og Travertine tilhører samme «familie» og disse stein artene er brukt som byggemateriale i tusener av år. Det forbindes med kjente historiske steder – og med alle sine variasjoner i mønstre og farger fremstår steinen som vakkert og elegant; både til innvendig og utvendig bruk.

Det forbindes særlig med bygg fra antikken og det er nok å nevne «Marble street» I Efesos i Tyrkia som eksempel – og som ligger der like elegant i dag som for mer enn 2000 år siden.

Marmorhuset vil gi deg råd og ideer om hvor og på hvilken måte du kan bruke dette vakre materialet. Dette miljøvennlige «naturmaterialet» er på vei tilbake etter noen 10-år hvor det største interessen har vært om keramiske fliser.

Så hvorfor skal du komme til Marmorhuset ?

Fordi vi blant annet kan tilby:

  • Et stort utvalg. Vi spesialiserer oss på marmor og travertine og bare det – ikke keramiske fliser. Showroom sentralt i Oslo hvor kan studere en del av utvalget.
  • Leverandør med egne steinbrudd uten fordyrende mellomledd. Tyrkia har ett av verdens største marmoreksportører. Meget konkurransedyktige priser.
  • Leverandør med lang erfaring fra eksport av marmor og travertine med USA som det største markedet. Garanterte leveringstider (4-6 uker) av materiale som ikke er på lager i Oslo. Profesjonell og direkte transport til alle de største byene i Norge.
  • Bearbeidelse (overflater) av høy kvalitet og et stort antall farger, mønstre og varianter. Topp moderne maskiner.
  • Kvalifiserte marmorleggere dersom kundene ikke har disse kontaktene. En kan derfor få tilbud på «hele pakken».